Секуларизмот и религиозното образование во Европа

2018-09-04T09:12:23+00:00 7 август, 2018|Слова|

Марија Ангеловска[1] Ми претставува чест и задоволство да бидам денес овде со вас и да го изнесам својот став во однос на тема која ми е блиска на срцето. Најважно од се’, би сакала заедно со вас да ја разгледам оваа тема од поинаков аспект или подобро кажано, би сакала

КОЛУМНА, ОТЕЦ ПИМЕН: Песочен замок

2018-07-09T13:06:27+00:00 9 јули, 2018|Слова|

Сите го знаеја Т. Џ. Припаѓаше секаде ама и никаде. Сите сметаа на него, но никој премногу. Со никого се немаше замерено. Имаше две деца Г. и З. Гледајќи ги како си играат низ дворот му светна идеја да тркнат до една од преспанските плажи. Не дека е времето за